verdens sprøeste pepperkaker

  • 08.12.2014
  • 14:45

.. Som dere så i forrige innlegg, har det vært baking på gang i heimen - av hjemmelagde herlige pepperkaker:-) Nå er det på tide å vise resultatet - det er første gang jeg baker alt fra "skrætsj", før har jeg bare kjøpt ferdig deig i butikken, men det er jo veldig morsomt og sosialt å lage alt fra bunnen av. Nå er det slutt på den lettvinte utveien, men det er faktisk veldig enkelt å lage selv også. Da kan man samtidig teste ut noen oppskrifter som er "utenfor boksen" og jeg måtte prøve chilli og appelsinvarianten. I tillegg lagde jeg en deig med "vanlig" oppskrift!En annen positiv ting med å lage deigen selv er jo den herlige duften som fylles i huset, det lukter jul og herlig krydder - mmm. Så er du også klar til å komme i julestemming?

Så her gikk det til:Mens det varme (sirup, sukker, margarin og egg) avkjøles, skal det tørre røres i, og melet havner litt overalt, haha!.. så er det å helle oppi sirupsblandingen, deretter røre og så kna til en deigNå er deigen straks klar, og skal settes kaldt i kjøleskapet i minst 12 timer.

Da gyver jeg løs på chili-appelsin pepperkakedeigen - kjevler ut (husk mel på underlaget og på kjevla), og det går unna med former - og har du ikke runde former, kan du jo bruke skåler. Pepperkakene settes så på stekebrett med bakepapir på. Stekes i ovnen på 180grader og i ca 10 minutter!


Og så til konkurransen - Melange vil nemlig utfordre deg til å lage verdens sprøeste

PEPPERKAKE

For å delta så gå inn på Pepperkakegalleriet HER og og du kan delta både ved å laste opp bilde på galleriet, eller via instagram ved å hashtagge på instagram. og det er ikke småtterier man kan vinne - hele 3 hovedpremier hver på 20.00 kroner - !!!  Dere får en feature i galleriet ved å poste pepperkakebattles, fails og selfies - fordi det viktigste er jo ikke resultatet, men moroa! Og verdens sprøeste pepperkake fortjener å synes, perfekt eller ei. #pepperkakebattle  // #pepperkakefail  //  #pepperkakeselfieÅ bake skal være gøy og koselig, ikke stress og prestisje. Ingen kreperer av en #pepperkakefail, en god latter forlenger livet. Heia pepperkakebaking uten regler!  Her har dere min #pepperkakefail NB! Hunden min spiste opp "B" en i ssbk, og så ble attpåtil kakene litt vel godt stekt.. Hehe! Trenger du litt sprø inspirasjon, eller oppskrift på klassisk pepperkakedeig? På Pepperkakegalleriet finnes både oppskrifter, inspo og maler til 3D pepperkaker.

Nå skal jeg kose meg med peppekaker de neste dagene og det hadde vært kjempegøy å se deres resultater!


// innlegget er i samarbeid med Melange, sponsor av sprø pepperkaker:-)

8 kommentarer

Ingebjørg Foss

08.12.2014 kl.14:56

Så godt! :-D Hahah at hunden spiste opp en av bokstavene!

Hanne Foss

08.12.2014 kl.15:17

Åhh, julebakst er jo noe av det koseligste!!

Monica

08.12.2014 kl.16:00

Å så herlig ut, jeg tenker også å bake :-)

Citrix

08.12.2014 kl.17:09

For et herlig innlegg - fikk lyst til å bake nå :-)

Siri

09.12.2014 kl.18:03

Ser superkoselig ut :-)

Eveline

17.12.2014 kl.22:08

Hvilke av deigene synes du ble best?

Eveline

17.12.2014 kl.22:08

Haha, mener egentlig kakene da ;-))

Sofie Kvelland

18.12.2014 kl.12:02

Eveline: Den naturlige, ''vanlige'' peppekake oppskriften :-D

Skriv en ny kommentar

Sofie Kvelland

Mitt navn er Sofie Kvelland og jeg er en 19 år gammel jente fra Oslo Jeg skriver for det meste om min hverdag og min interesse for foto, samt mote & skjønnhet. En god dose fashion og sminke, samtidig en del innblikk fra min hverdag. Følg meg gjerne!

Kontaktinformasjon: sofiekvelland@hotmail.com

Follow

alleoppskrifter.no

Søk

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Annonser

Blogglistenhits