Trening på budsjett - 10 tips til billigere trening

  • 15.06.2015
  • 21:34

Som flere av dere kanskje husker så satser jeg på å bli "fit" før sommeren, men ikke nødvendigvis med så mye muskler, men rett og slett å bli sunnere! Det er jo mange måter å få til dette, og utover et sunt og variert kosthold så må man rett og slett bevege seg. Er du også som meg ikke så glad i å betale i dyre dommer for å være medlem på et treningssenter? Jeg er medlem på fresh, og det er i og for seg ganske billig, men selv 199,- pr måned blir jo dyrt når en bare er der 1-2 ganger i måneden, haha! Så hvorfor da ikke satse på å trene utenom disse treningssentrene? Nå er det jo sommer, og enda enklere å trene når du kan gå rett ut i hagen eller i parken. Eller ta deg en deilig joggetur ute, nyte den friske luften og få klarnet tankene. Elsker følelsen når en er ferdig med en treningsøkt, da har man liksom fått "visket ut" noen av bekymringene man gjerne gnager på ellers!


Østensjøvannet ligger rett ved der jeg bor, og rundt her har jeg løpt utallige ganger - helt nydelig :-D

Når man skal trene utenfor treningssenteret, trenger man nok litt nytt utstyr. Det koster kanskje litt ekstra når man handler det, men så har man det over lengre tid, så det er absolutt en investering. For å spare litt ekstra på kjøpene du gjør, kan det lønne seg å følge med på butikkenes nyhetsbrev for å få med seg unike tilbud, eller sjekke rabattsider som CupoNation, som har en oversikt over rabatter og tilbud fra flere sportsbutikker. Nytt og fresht treningstøy gir ekstra motivasjon, og om man bare følger litt med tilbud og kampanjer fra dine favorittbutikker, så kan man spare mye.


Her er mine tips til billigere trening:
1. Ta deg en løpetur ute  - eller gå i raskt tempo - så du får opp pulsen! Økt puls i mer enn 10 minutter hver dag gir god effekt på både kondis og hjernen! Klær og joggesko er nå på slag hos gymgrossisten og getinspired fra 30-70%

2. Har du sykkel så hiv deg på denne og tråkk i vei! Godt for kondisjonen og gir bra styrke i beina.

Enten du trener ute eller inne - så er det ekstra gøy om du kan følge med på intensitet og lettere måle forbedringer! En pulsklokke eller en skrittteller er tingen, og hos gymgrossisten får du nå pulsklokken beurer med innebygget skritt-teller til kun kr 595,- Anbefaler også Polar sitt pulsbelte som passer til smarttelefoner og treningsappene.

3. Vil du trene innendørs kan du skaffe en sykkelrulle, som er et stativ du setter sykkelen din på. Da kan du tråkke i vei foran TV'n. Du kan jo også investere i en tredemølle men det koster adskillig mer penger og tar mye plass!


4. Tren styrke ute i skogen eller på lekeplassen! Mange øvelser kan tas uten et eneste treningsapparat - benker og trær kan gjøre susen! For eksempel kan du ta bulgarske utfall med det ene benet bak på en benk. Klatrestativ/turnstativ er ypperlig til å gjøre pull-ups i.

Vil du ha litt mer motstand på styrkeøvelsene kan du investere i treningsutstyr på nettet - som du kan bruke både ute og inne :-D

5. Yogamatte kr 149,- kan brukes til så mangt og er billig og lett å ta med seg overalt. Ut på tur, lengre reiser eller bare en tur i hagen eller på stuegulvet!
Styrkeøvelser: Situps // Cruch // Push-ups med bredt grep (bryst)  eller smalt grep (mer triceps) // Rygghev // Diagonalstrekk - listen er lang og man får treng mye core på en slik matte.

skjeer

6. Håndvekter fra kr 179,- per par, kan brukes til utallige styrkeøvelser. I og med dette er frivekter får du også brukt mye støttemuskulatur, core og trent opp balansen.
Styrkeøvelser: Kneøby eller utfall med vektene holdt i hånden eller på skuldrene // Biceps-curl for forsiden av overarmene // Triceps press over hodet eller bakover for baksiden av overarmene // Strake markløft (vektene holdes med rette armer nedover) // Skulderpress eller trusters (knebøy + skulderpress) front og sidehev (skuldre) og dra til bryst (skuldre) // Flies (bryst og biceps) og benkpress (bryst og triceps) der du ligger på en benk/gulv eller kasse - og holder vektene i hendene. Ettarms roing (se bilde)
Om jeg bare skulle investert i en ting, ville det vært håndvekter - fordi de er så anvendleige. Eneste ulempen må være tyngden, om du skal ha de med på reise så sprenger du koffortvekten, haha - men helt ypperlig å ha i heimen og stue bort under senga når de ikke er i bruk!

rrrrr

7. Strikk kr 229,- kan i likhet med håndvekter brukes til mange styrkeøvelser. Du får også her trent støttemuskulatur, core og balanse i tillegg.
Styrkeøvelser: De fleste øvelser gjøres ved at du står med ett eller to bein på strikken (jo kortere strikk = jo tyngre blir øvelsen) Biceps-curl for forsiden av overarmene // Triceps press over hodet  //  Skulderpress // front og sidehev (skuldre) og dra til bryst (skuldre) // Sittende roing (med strikken rundt føttene - press skulderbladene bak og sammen). Et stort pluss ved en treningsstrikk er at den er så lett og dermed kan tas med overalt!  

8. Gymball kr 299,- er ypperlig til å trene opp mage og rygg.
Styrkeøvelser: Reka: Stå i planken på albuer eller strake armer og sett føttene midt på ballen øverst. Dra ballen inn mot knærne // Setehev, ligg på gulvet (gjerne på matte) putt bena midt på ballen øverst og dra ballen innover mot rompa - det tar noe skikkelig! Ballen er allsidig, lett og rimelig, men kan jo ta litt plass, og så og si umulig å ha med i reise - i hvertfall i kofforten ;-) Men super å ha hjemme, særlig med de som sliter med ryggen og har svak kjernemuskulatur


9. Stepkasse kr 739,-  På denne kan du gjøre veldig mye - du kan sette sammen mange morsomme øvelser med musikk til for eksempel. Den kan også brukes til å gjøre styrkeøvelsene  mer effektive, og er et utmerket underlag når du skal kjøre benkpress, flies eller ta push-ups med.


10. Trigger roller kr 339,- Avslutt gjerne økten med denne. Den er et effektivt verktøy for egenbehandling, trening og restitusjon. Ligg på en matte og rull kroppen på rolleren og du  får en dyp og effektiv muskelbehandling. Piggene når dine "triggerpoints" og øker blodsirkulasjonen, gir muskelavslapning, øker mobiliteten og reduserer risikoen for skader.

Hvor liker du best å trene, og har du noen erfaring med å trene hjemme?

 


#trening #hjemmetrening #treningsprodukter #rabatter #fitness #mandag #ssbk

15 kommentarer

For et fantastisk innlegg! Tusen takk for alle supre tips :-D

15.06.2015 kl.22:13

hei!! veldig fine gif's, og smarte tips! jeg lurer på hvor joggeskoene dine er kjøpt, og hva koster de? ❤️

Ingvild

15.06.2015 kl.22:37

Utrolig bra! :-)

Sofie Kvelland

15.06.2015 kl.22:57

Katrine: Tusen takk, hyggelig at du likte de :-D

Sofie Kvelland

15.06.2015 kl.23:03

Anonym: Tusen takk. Joggeskoene er egentlig mamma sine men de har noen som ligner veldig her: http://clk.tradedoubler.com/click?p=232290&a=2237719&g=21038022&url=https://www.sportamore.no/produkt/77403-asics-w-gel-noosa-tri-10-f-gulblarosa

Siri

15.06.2015 kl.23:06

Så freshe ting og bilder. Fikk lyst til å kjøpe meg masse nytt, hehe:-D

Julia Marie

16.06.2015 kl.00:06

gode tips!

RebeccaHasselgard

16.06.2015 kl.08:30

Dette var et supert innlegg å lese! :)

Kristine Larsen

16.06.2015 kl.10:54

Så utrolig bra tips, og for et flott innlegg!

Mittfamilieliv

16.06.2015 kl.12:16

Gode tips :) Jeg går veldig mye tur, i raskt tempo. Prøver å få til 10km hver dag, og gjerne i ulent terreng. Ellers er jeg glad i å steppe=)

Aurora

16.06.2015 kl.13:10

Så masse fint! :)

Susann

16.06.2015 kl.16:56

Veldig mange gode tips! :D men kan anbefale deg å prøve Kayla Itsines sin trening! Der får du både trent cardio og styrke på samme tid! :) kunne ha sendt det til deg!

Mathilde

16.06.2015 kl.17:38

Trener ikke bra hjemme, men jeg er mest effektiv når jeg er ute :)

Sofie Kvelland

17.06.2015 kl.21:20

Tusen takk dere, så hyggelig tipsene falt i smak :-D

A

18.06.2015 kl.00:15

Kjempe fint innlegg :-) men husk, alltid luft mellom hake og bryst når du tar situps. Beste er å se opp mot taket, da får du bedre tak på magemusklene :-)

Skriv en ny kommentar

Sofie Kvelland

Mitt navn er Sofie Kvelland og jeg er en 19 år gammel jente fra Oslo Jeg skriver for det meste om min hverdag og min interesse for foto, samt mote & skjønnhet. En god dose fashion og sminke, samtidig en del innblikk fra min hverdag. Følg meg gjerne!

Kontaktinformasjon: sofiekvelland@hotmail.com

Follow

alleoppskrifter.no

Søk

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Annonser

Blogglistenhits