Sminketips: rens av koster

  • 23.06.2015
  • 14:41

Hei og god tirsdag, dere! I dag tenkte jeg å komme med et aldri så lite sminketips, nemlig rens av koster. Er det noe som er veldig viktig når det gjelder makeup, så er det å ha et rent og fint ''grunnlag''. Jeg selv prøver å vaske kostene mine en gang i uken, og det er helt utrolig hvor finere sminken setter seg når kostene er rene!

Jeg har lenge renset kostene mine ved å ta bare en shampoo og ''skrubbe'' de, men i går viste Bahar meg hvordan det virkelig skal gjøres, hehe!Det første du gjør er å fylle opp en bøtte med vann, shampoo og BALSAM! Balsamen gjør at kostene blir utrolig myke og samtiig lukter godt:-)


I denne bøtten legger jeg alt fra pudderkoster til øyenskygge koster, og der lar jeg dem ligge i et par minutter - til vannet får farge.


Etter en liten stund tar jeg med bøtten på badet for å skylle dem en og en. Her bruker jeg bare vanlig såpe, og gnir kostene rundt i en sirkel, i håndflaten. Det er veldig viktig å ikke dra for mye i kostene, for da kan de bli ødelagt og veldig flisete!Å vaske koster er noe som tar tid, men når man er ferdig blir de akkuratt som nye:-) Det er flere av kostene mine som jeg ikke visste at skulle være hvite på tuppene, ettersom de så og si var helt brune.. Haha!Så, dette var dagens lille tips:-)
Pleier du å vakse kostene dine, og hvor ofte?

EDIT: La merke til at enkelte var uenige med tanke på denne ''metoden'', og det er jo forskjellige meninger! Mine koster har aldri blitt ødelagte av vann, og limet løsner heller ikke. Så dette funker i hvertfall bra på alle mine koster, som er ganske mange!

14 kommentarer

Hannehm

23.06.2015 kl.14:46

bra innlegg :)

23.06.2015 kl.14:58

Fint innlegg, men ville nok ikke lagt alle kostene oppi en bøtte slik du har gjort, da kommer det vann i skjøtet på kosten og limet vil da løsne tilslutt og da vil jo hårene falle av :/

Karoline

23.06.2015 kl.15:09

Man må ikke gjøre det slik.. Da vil kostene gå ødelagt:)

Enya

23.06.2015 kl.15:10

Smart tips, tror kostene blir mye renere når de ligger litt i vann, fremfor å bare spraye de og tørke av. :-D

sandra

23.06.2015 kl.15:38

Om du lar kostene ligge i vann, så kommer vannet inn i kostene og da kommer limen som holder de fast til og bli ødelagt, og da blir kostene ødelagt :) Hadde søkt på youtube og se hvordan du skal vaske sminkekoster, mange gode videoer og tips der :)

23.06.2015 kl.15:59

Limet kommer til å falle av hvis du har så mye vann i bøtten

23.06.2015 kl.17:01

Veldig sant det de sier overfor! Det er også lurt å la kostene ligge flatt når du tørker dem. Når de står slik på bildet, vil vannet renne nedover og løsne limet. :-)

Anette

23.06.2015 kl.18:27

Åhhrrr... alt for sjeldent!

Emilie Sørlie

23.06.2015 kl.19:05

sykt smart!

23.06.2015 kl.21:09

vasker kostene en gang i måneden

Jeg vil heller anbefale at du bruker en extra virgin olje med en antibakteriell såpe, og som alle andre sier, ikke lurt å la kostene ligge i en bøtte med vann ettersom limet løsner opp. skjedde med en av sigma kostene mine.

m

23.06.2015 kl.22:06

det er alltid lurt å passe på at vannet ikke treffer over "hårene". når kostene tørker er et godt tips å brette en håndduk slit at kostene får en helling, og dermed drypper vannet nedover og ikke i retning av festet. da slipper limet å bli ødelagt, og kostene varer mye lengere :)

24.06.2015 kl.00:40

åå nei og nei!! når du får vann over den sølve delen av kosten så får du vann inn der limet holder hårene sammen, kostene dine kommer til å miste mye hår og limet kommer til å løsne så kostene dine kommer etterhvert til å bli HELT ødelagt, du må absolutt ikke få vann inn der.....også når de tørker så må du passe på at kostene ligger med hårene ned, altså ikke la kosten din ligge vannrett på bakken for å tørke og hvertfall ikke snu dem slik som på bildet at de ligger i glass med den hårete delen opp fordi da renner alt vannet inni kosten og ødelegger dem helt...haha, ble så trist for du hadde så mange gode koster der!! :/

24.06.2015 kl.00:47

og forresten, når du skal la dem tørke, så bør du ta et håndkle og rulle halvparten av det også lar du den andre halvdelen bare ligge ut flatt, så lener du børstene(den delen der du holder) på den ''veggen'' du har laget av å rulle håndkleet, også ligger den andre halvdelen av børstene(der hårene er) nede på håndklet, sånn vil børstene holde seg litt oppreist sånn at vannet renner ut av børsten imens de tørker :)

24.06.2015 kl.01:35

Smart!! Ikke rart jeg føler sminken ikke setter seg ordentlig på.. Må begynne å vaske mine kost haha. Men limer løsner ikke og kosten holdes ikke bare av lim den holdes jo av den sølve delen! Og uansett blir de våte når man gnir det ut.

Skriv en ny kommentar

Sofie Kvelland

Mitt navn er Sofie Kvelland og jeg er en 19 år gammel jente fra Oslo Jeg skriver for det meste om min hverdag og min interesse for foto, samt mote & skjønnhet. En god dose fashion og sminke, samtidig en del innblikk fra min hverdag. Følg meg gjerne!

Kontaktinformasjon: sofiekvelland@hotmail.com

Follow

alleoppskrifter.no

Søk

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Annonser

Blogglistenhits