Quick Brekkie

 • 22.07.2015
 • 09:22

God morgen, solstråler! I dag sto jeg opp mye tidligere enn vanlig, for å lage en liten video til dere:-) Frokost er dagens viktigste måltid, men det er desverre ikke alltid det frister like mye å spise rett etter man har våknet. Tung mat frister i hvert fall ikke for meg, så i sommer har jeg brukt mye tid på å finne oppskrifter til en rask og enkel frokost! Frukt blandet med cottage cheese er en stor favoritt og den måtte jeg selvfølgelig dele med dere ♥

Enjoy

// Vri tanhjulpet og sett kvaliteten på 1080p HD!

Vil dere ha flere videoer som dette?

healthy snacks

 • 16.04.2015
 • 15:15
Hei og goood torsdag, dere!! Nå holder jeg på å lage meg en nydelig lunsj nr.2, for rett etter at disse bildene ble tatt, løp hunden min inn på rommet og stjal maten. Noe så slemt :( Jeg har utrolig nok klart å bli syk nok en gang.. Det var en ordentlig kamp å komme seg på skolen i dag for å ta norsk eksamen, men det var nødvendig! Etter jeg var ferdig dro jeg til legen, fikk tatt en vaksine og så har jeg ligget på soffaen og slappet av. Senere i kveld kommer en veninne på besøk for vi skal ha en aldri så liten spakveld! Er sikker på at jeg kommer til å føle meg myye bedre etter å ha fått renset ansikt og kropp, samt slappet helt av. Mer om det senere!

Hva skal dere i dag?

#torsdag #blogg #lunsj #egg #sunnmat #ssbk

late update

 • 26.03.2015
 • 19:29Heei dere! Over her ser dere bilde av den gode lunsjen min, som skulle ha blitt postet her på bloggen for... typ 4 timer siden? Hehe. Jeg klarte selvfølelig å sovne i sengen med kameraet på magen, og våkne 3 timer senere. Men men, bedre seint enn aldri! Det er fler som har etterspurt mat-relaterte innlegg, så det kan jeg selvfølgelig få til. Jeg er veldig glad i sunne og enkle alternativer, som for eksempel Red Berries til lunsj eller frokost! Jeg pleier også å ta en dæsj med linfrø og et stooort glass med smoothie ♥ Det er så godt!!Red Berries får dere kjøpt på de fleste dagligvare butikker og oppskrift på smoothien finner dere her!

Hva slags oppskrifter til mat ønsker dere? :-)

Frokosttips for travle hverdager

 • 19.02.2015
 • 18:33

Hei igjen! Dette innlegget er forhåndsskrevet og jeg er nok mest sansynelig i en eller annen butikk og går beserk nå, hehe. Men, en ting som er veldig bra med å ha en blogg er jo at det er et sted man kan dele tips med andre, ikke sant? Og er det noe i hvert fall jeg sliter med i ukedagene, så er det å rekke å lage frokost- og å få trøkka den i meg. Jeg er så trøtt at det å skulle presse i seg brødskiver eller noe annet tygeggreier er jo nesten helt umulig. Alle maser om at man må få i seg frokost, så da er jo smoothies et godt alternativ. Jeg elsker smoothies, men har hittill bare brukt juice og bær. Tenkte derfor å teste ut den nye havredrikken som har kommet og siden jeg også er glad i havregrøt, så bør jo dette smake bra?

Bare en måte å finne det ut - lage seg en real havresmoothie. Jeg brukte den nye havredrikken fra GoGreen, den er uten gluten og laktose så passer jo supert for allergikere også! Det tok heller ikke mange minuttene å lage drikken, og det du trenger til 2 glass er:

 • 1 avokado
 • Presset saft av 1 sitron (evnt lime)
 • 3 ss flytende honning
 • 3 dl havredrikk

Det er bare å skjære opp ingrediensene og mixe i blenderen og så er den drikke klar. Servér gjerne med isbiter for å få den ekstra eksklusiv, hehee

Denne smoothien smaker ikke så søtt - men friskt, og du føler den gjør det godt. Havre er som kjent veldig bra for å balansere magen og avokado inneholder viktig Omega 3 fettsyrer. Liker du en søtere variant kan du alltids ha oppi litt appelsin juice eller andre bær.  Må inrømme at jeg var en smule skeptisk, men dette er et 100% ærlig innlegg og jeg skulle ønske jeg kunne tatt med denne drikken hit til New York, for å holde energien oppe!

Har dere smakt dette før?

Oppskrift på sunne og gode eggemuffins

 • 01.02.2015
 • 15:17

Nå er det en stund siden sist jeg kom med en oppskrift, så tenkte å dele denne deilige oppskriften på eggmuffins med dere. Disse er gode både som hovedmåltid, feks med brød og salat til, eller som snacks!

I disse eggmuffinsene kan du ha oppi hva du vil - og lage flere ulike typer. Har du feks rester etter en tacomiddag kan du bruke det! Her er forslag til det du trenger til 12 stk:

8 egg
Løk
Tomater
Paprika
Broccoli
Champion
Revet ost
Krydder

Slik går du frem:

Forvarm ovnen til 200 grader
Smør en muffinsform/ gjør klar enkle muffinsbegre
Hakk opp ingrediensene i små biter
Pisk eggene med vann eller fløte (1 spiseskje pr egg) og bland i ønsket krydder (salt, pepper, chilli etc)
Putt oppi de ulike ingrediensene i muffinsformene - ca halvfulle
Fyll deretter på med eggemiksen, slik at muffinsformene er nesten fulle
Sett muffinsene i midten av ovnen og la de stå der i 20-25 minutter, til de er gyllenbrune. De vil heve gangske mye, men synke noe når du tar de ut av ovnen.
Avkjøl et par minutter på rist før du fjerner muffinsene fra formene. Muffinsene kan oppvarmes i mikrobølgeovn om du ikke spiser opp alle med en gang - men jeg synes også de er gode kalde :-)Servér gjerne med salat og brød til - ENJOY!Hva synes dere om denne retten?

late brekkie

 • 18.01.2015
 • 14:22

// Knekkebrød (wasa frokost m/fullkort) med rekeost, salat, tomat og agurk ♥ ♥ ♥

God morgen dere! Det er noe med meg å våkne seint altså.. I går var en superkveld, men mer om det senere! Akuratt nå har jeg spist en sen frokost, og dere, jeg har fått helt dilla på knekkebrød med grønnsaker, synes det er så godt! Endelig begynner kostholdet å bli nogen lunde bra, hehe. Senere i dag venter det meg skolearbeid og trening. Jeg fikk ikke trent i går og nå rister beina mine etter å få kjørt seg litt. BARE TULLA, Gud så deilig det var å slappe av i går... Men, har kommet såppas langt at trening begynner å bli gøy (lol, kan ikke tro at jeg sa det), så da betyr det vell at jeg er ordentlig i gang! Det blir en litt travel dag for meg, men har gjort i stand noen utkast til dere, så følg med. Ha en super søndag videre!

#sushifredag

 • 17.10.2014
 • 20:53

Da er det fredag og endelig helg, yeey!  Tradisjonen i vår familie har vært å enten ha hjemmelaget pizza eller taco på fredagskvelden, men nå har vi byttet ut dette med hjemmelaget sushi. Jeg elsker sushi, men har aldri laget dette selv før. Gleden var derfor stor da jeg ble tilbudt å være ambassadør for godfisk.no sin kampanje om å få flere til å spise fisk. Pappa er jo nordlending og kommer fra Lofoten der de har lange fisketradisjoner, så jeg har det vel i blodet at jeg elsker fisk. Sushi er rå fisk, så det er viktig at den er fersk (eller vært frossen) og av god kvalitet!


Ideen bak denne #sushifredagen er at man samler familie eller venner og lager sushi sammen. Så i stedefor at du står og kokkelerer på egenhånd - så slipper du det stresset og kan konsentrere deg om handlingen - og så lager man maten mens man koser seg i hverandres selskap!

Så forberedelsene var å handle inn først, det gjorde vi i går på Meny.

Dette kjøpte vi:

 • 1 stor fersk laksefiletfilet, uten skinn og bein.
 • Sushiris (500 gr)
 • Riseddik
 • Noritang (5 stk. ark)
 • 2 bambusmatter
 • Wasabi
 • 1 Avokado
 • 1 Agurk
 • 1 Mango
 • Vårløk
 • Syltet ingefær
 • SpisepinnerMin sushifavoritt er nigiri, men nå måtte jeg jo prøve flere varianter, så det ble maki - men også nigiri, hehe!

I og med ingen av oss hadde laget sushi før, var vi veldig spente. Vi sjekket oppskrifter og handlelistergodfisk.no, og heldigivs var det en video der som viste fremgangsmåten på maki. Videosnutten funka veldig bra, i alle fall fikk vi det ganske bra til om jeg skal si det selv. Det var veldig gøy å lage noe sammen med familien, og ikke bare komme til dekket bord. Vi lo og koste oss, og hjalp hverandre. Øvelse gjør mester, så neste gang blir sushien enda penere, men den smakte skikkelig godt! Dette er noe jeg også vil gjøre på en jente-kveld, og da har jeg jo også litt erfaring hehe. Så dette frister definitivt til gjentakelse. Bilig bilr det også, alt det jeg handlet inn om på 558 kroner og det holder til 4-6 personer! Brukte en sushi formpresse til nigrien, den fungerte veldig bra.Legger siste verket på nigriene, ser jeg var litt gjerrig med laksen og ikke så aalt for flink hehe - skylder på en litt sløv kniv... 


Mamma fikk dreisen på maki, vi lagde litt ulike typer men de ser ganske like ut. Noen med mango, andre med avokado og løk. Men alle hadde laks :-)


                                                           // ingrediensene er sponset av godfisk.no kampanjen

Ser det ikke herlig ut? Kommer også til å ha en konkurranse der dere kan vinne et sushi-gavesett, noen som har lyst på det?

Oppskrift på hjemmepressed juice

 • 15.10.2014
 • 13:00

Som lovt tidligere, oppskrift på juicen jeg viste dere her om dagen! Mamma fant frem druer, epler, appelsiner, sitron, lime, eple og gulerøtter. En ting som er smart dersom en vil ha en fin farge på juicen er å ikke blande frukter med ulik farge. Feks grønne druer og appelsiner, da kan juicen få en udelikat og grumsete farge, selv om den kan smake nydelig. Derfor fordelte vi fukten etter farge og resultatet ble kjempebra, med unntak av druejuicen, haha! Den fikk en merkelig farge, men gud så god den ble :-)Vi fikk altså mest suksess med sitrusjuicene og her er oppskrift + fremgangsmåte:

Orange Citrus Juice

Du trenger:
3 store appelsiner
1-2 nektariner/clementiner
1 sitron
1 eple (ikke grønt)

Slik går du frem:

Skrell appelsinene og nektarinene og del appelsinen i to.  Skjær av sitronskallet og det hvite. Eplet deles i to og stilken fjernes (stener ol kan være igjen)

Putt frukten i materen på juiceren, skru deretter på maskinen (ikke omvendt!) Dytt forsiktig ned frukten med presseren, og husk å sett på juicemuggen ved uttaket før du begynner, ellers renner all den deilige juicen rett ut på benken... Dette tar veldig kort tid, det som tar tid er å skrelle appelsinene. Og vips - du har nyyydelig ferskpresset juice! Enjoy ♥

Deep Organge Citrus Juice

Vil du ha en enda mer oransje farge tilsettes en gulerot. Samme fremgangsmåte som over!
Helt til venstre er druejuicen, den fikk som dere ser en rar farge, som skyldes at druene ikke var grønne nok, samt at det var gul/rødt eple og ikke grønt! Ser litt ut som iskaffe, haha :-)

Skal du lage en fin grønn juice, vil jeg anbefale dere å prøve denne oppskriften her


Juicemaskinen fåes kjøpt mange steder på nettet, bla annet på Flust.no
Hva synes dere?

brekkie time

 • 29.09.2014
 • 16:37

Good dag! Hvordan har morgenen deres vært? Tipper de fleste av dere er godt i gang med dagen allerede, men jeg som har det med å sove lenge har dagen nettopp startet for meg. Her går det fremdeles i pysj, myke tøffler og fin musikk på spotify. Musikk er det som holder meg i gang i disse dager, i tillegg til dere fine lesere som oppmuntrer meg hehe :-)

For noen uker siden kjøpte mamma en juice maskin, som er veldig populær i huset for å si det slik! En kopp kaffe og en kopp juice er det jeg må ha før jeg drar på skolen, en ordentlig energiboost! I dag prøvde jeg ut en ny oppskrift og den smakte virkelig himmelskt. Tenkte å dele den videre med dere! Enjoy:
1/2 Galia melon

En halv kurv med grønne druer
1 lime
1
pære
Eks antall insbiter <3<3

Så det ikke godt ut? Hva er deres planer for denne mandagen?
Imorgen fyller jeg 18, jippi!!

Oppskrift på grillet scampi m/tilbehør

 • 02.08.2014
 • 20:55

God kveld fine lesere. I skirvende stund er jeg ute på "hemmelig oppdrag" hehe, så jeg har forhåndsinnstilt dette innlegget :-D Jeg fikk så mange hyggelige kommentarer om den forrige matretten min, så her kommer jeg med en til. Jeg liker oppskrifter som er enkle og som ikke krever så mye innkjøp av "rare" ingredienser. Jeg manglet her i utgangspunktet noen råvarer som hvitløk og sitron, men man får ta det man har, og så kan man improvisere og bruke litt ettersom hva man liker. Denne retten er en grillrett som er sunn og god, og med friske farger. Mat som er fargerik skal være ekstra sunn og inneholder mange vitaminer, så her er det bare å spise med god samvittighet. (Dette gjleder IKKE smågodt, selvom det er aldri så mange farger i det, haha) Svar på spørsmålsrunden del 1 og en konkurranse kommer i morgen, så følg med:-D

 

 Dette trenger du (2 personer)

2,5 dl Olje (rapsolje o.l)
Sitron/lime eller sitronsaft
Krydderurter eller krydder og gjerne hvitløk
1/2 løk
1 tomat
1/4 agurk
1 Avokado
1 tomat
1/4 Mango
1 Paprika (gjerne 2 ulike farger)
2 store salatblader
2 forkokte maiskolber
Litt ruccolasalat
10-15 stk. forkokte scampi
Fetaost
2 Grillspyd

 1. Tin de frosne scampiene
2. Lag marinade av oljen og krydderet. Bruk gjerne friske urter og hvitløk om du har og sitron (sitronsaft) Rør godt.
3. Når scampinen har tint blander du de i marinaden, pass på så alle blir tildekket - la stå og hvile i minst 15 min
4. Skjær opp paprika og løk og dandér sammen med scampien på grillspyd

 
5. Legg grillspyd og maiskolbene på grillen (del maisen i 2 deler) - de skal grilles på middels til sterk varne, husk å snu de
6. Skjær opp resten av grønnsakene
7. Dandér på to tallerkner, legg så de ferdige grillspydene på og du er klar til å servere :-DMmm. smaker himmelsk....

Tips: Du kan bruke marinaden som dressing på salaten senere
LIker du ikke scampi kan du bruke feks kylling (bør ikke bruke mariande som dressing dersom kyllingen var rå når den ble marinert)
Server gjerne med ris eller hvitløksbaguetter

 

#oppskrift #scampi #grillmat #inspirasjon #suntoggodt #grønnsaker #ssbk

Les eldre innlegg

Les mer i arkivet » Februar 2016 » August 2015 » Juli 2015
Sofie Kvelland

Mitt navn er Sofie Kvelland og jeg er en 19 år gammel jente fra Oslo Jeg skriver for det meste om min hverdag og min interesse for foto, samt mote & skjønnhet. En god dose fashion og sminke, samtidig en del innblikk fra min hverdag. Følg meg gjerne!

Kontaktinformasjon: sofiekvelland@hotmail.com

Follow

alleoppskrifter.no

Søk

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Annonser

Blogglistenhits