Reisetips - New York!

 • 13.04.2015
 • 00:08

En kortere intervju om NYC av meg finner du på VisitNewYork.no!New York er manges drømmeby Nr. 1 - også min! Har du ikke vært der enda, så står den nok garantert høyt på ønskelisten for kommende reisemål - og mange av de som har vært der, vil veldig gjerne dra tilbake. Kan skrive under på at det stemmer, jeg har nå vært der 4 ganger allerede i mitt unge 18 årige liv! New York byr på en overflod av attraksjoner, liv, god mat, show og musikaler, uendelig med shopping, men også mulighet til å oppleve det litt sære og rare. Apropo sistnevnte så er det en opplevelese i seg selv og se på folk på gaten, folk går kledd i hva som helst og det er helt kult, manfoldet gjør at byen tiltrekker alle kulturer og folk fra hele verden - dødskult!

Enten du er en kvikk morgenfugl eller elsker å være oppe til sene nattetimer, reiser alene, med kjæresten eller med hele familien, så finner du noe i New York som gjør at besøket ditt blir minneverdig. New York kan besøkes hele året, men vinteren kan være veldig kald og by på snø - noe vi fikk smake på da vi var der i vinterferien. Det var så kaldt at vi vurderte å investere i en finlandshette, haha! Men uansett når du besøker byen, møtes du av en helt spesiell atmosfære som bare New York kan gi, og det er så mye å finne på at du garantert blir fornøyd. Mange kombinerer også New York med ferier til andre steder i USA, det var også slik jeg havnet i New York første gang. Flyet fra Miami til New York ble så forsinket at vi ikke kom oss videre fra New York til Norge på 2 dager "dessverre", ble ikke så lei meg jeg da, hehe :-)

Booking

I de siste årene har det blitt mye enklere og billigere å fly til New York. Både SAS og Norwegian har satt opp direkteruter, i tillegg til United Airlines - og turen tar fra 7-9 timer. Er du tidlig ute kan du få en tur/retur billlett til rundt 3.000 kroner, som er veldig billig! Vet du hvilke datoer du skal reise kan du sjekke billigste alternativ på supersaver.no. Selv synes jeg det er smartest å sjekke lavpriskalenderen til SAS og Norwegian, og så reise da det er billigst. Jeg finner alltid et passende hotell via hotels.com, og det har aldri vært noe tull med å bestille herfra. Andre alternativer kan være booking.com og expedia.com!

Prisene på hotell er ganske dyrt i NY, men også veldig varierende. Vil du bo sentralt så er Manhattan og noe i nærheten av Times Square, Madison Square Garden eller Central Park å anbefale. Selv har jeg bodd 3 ganger ved Times Square og det er absoultt min favoritt. Kan anbefale alle de tre hotellene jeg har vært på, det rimeligste var nok der jeg var sist Hilton Garden In Times Square, rent og pent og med ganske store rom. Ikke noe fancy, men lå supersentralt. The Muse var mer stilig, men også en del dyrere. The Belvedere var også bra, men hadde vel "verdens minste bad" haha!

Tips!
Bestiller du via hotels.com, så velg alternativet der du har gratis avbestilling! Da har du mulighet til å ombestemme deg og velge et annet hotell helt frem til dagen før avreise! Du kan også sjekke om prisene har forandret seg på det hotellet du har bestilt, og har prisen gått ned kan du avbestille og bestille på nytt! Det har jeg spart flere tusen på. Men vær obs! det kan gå motsatt vei også, for eksempel om det er store endringer i valutaen. Da kan det lønne seg å betale ved bestilling, men du kan likevel ha avbestilling. Slik sparte jeg 5 tusen på min siste NY reise, i og med jeg betalte da jeg betilte i oktober, før oljeprisene dalte og den norske krona sank!

Severdigheter

Drar du til New York, er det nesten helt sikkert en eller flere ting du kan krysse av på Bucket list. Det er bare å velge og vrake, og ikke alt koster penger heller - her er noe av det du kan gjøre:


Central Park - denen herlige grønne oasen midt i byen - et "must" å ha satt beina i denne parken, enten du går en liten tur, jogger eller setter deg i en av de mange sykkeltaxiene. Dette er USAs mest berømte park og her kan du nyte et bedfre måltid på The boathouse, og ellers rusle rundt og se ville ekorn sprette rundt - eller et nygift brudepar på fotoshoot. Nå til sommeren blir det også satt opp gratiskonserter i Shakespeareteateret, les mer om dette og flere gratistips her!Helikoptersightseeing gir deg et adrenalinkick, og å sveve over New York gir deg den beste utsikt som finnes. Det koster noen kroner, ca 1200 per person, men det synes jeg det var verdt. Amerikanerne kan dette, og jeg følte meg trygg under hele turen.

Et besøk på et av New Yorks mange museum gir deg nye opplevelser, og de fleste større musem har gratis inngnag en dag i uken. National Musenm of American Indian har gratis adgang - og er absolutt verdt et besøk!

En tur over Brooklyn Bridge er noe du bør få med deg - det gir en vakker utsikt og ikke minst mosjon. Det anbefales å ta turen fra Brooklyn til Manhattan, for å få den mest spektakulære utsikten, og du kommer deg billigst - og enklest - dit med Subwayen. Selv vi klarte å finne frem så her er det håp for alle!Har du spasert over broa mot Manahtten, er du ikke langt unna China Town, så anbefaler å spasere innom her. Så kan du evnt ta t-banen uptown om du skal tibake til Manhattan!Det er utrolig mange filmer som er spilt inn i New York, blant annet Step Up & Gossip Girl, som er tatt opp på Grand Central Station. Denne vakre og enorme bygningen er verdt et besøk, og det koster ikke noe å stikke innom her. Blir du sulten kan du også stikke innnom en av cafeenen der, eller handle på det store markedet!

 

Musical og show - her er det bare å velge og vrake, og det skjer i theather Dirstrict på Browday. Er du sportsinteressert eller glad i konserter er det begge deler på Madison Square Garden. Det var her jeg opplevde min første basketkamp og mitt første Justin Bieberkonsert, på den tiden jeg var huga fan - fantastisk!

Times Square - mitt favorittsted. Elsker alt livet og lyset. Her er musikaler, butikker, restauranter - og ikke minst utrolig mye rart å se på på i gatene. Frithetsgudinnen, Disneyfigurer, danseopptredener og jeg vet ikke hva - det er bare å holde øynene åpne!

 SHOPPPING

Shopping er et eget kapittel i New York. Det du ikke finner her finner du ikke! Her er alt fra sære nisjebutikker til de store kjedene og dyre merkebutikkene. Kjente steder er 5th Avenue der du finner designbutikkene men også flere kjedebutikker og ellers i Madison Square Guarden og Soho. Det kan være lett å gå seg vill i all shoppingmekkaen, og selv om mye er billigere i New York, er det ikke alt som er det! Skal du gjøre gode kjøp så gå får amerikanske varer. For eksempel Polo, Tommy Hilfiger, Nike, Gant, Victoria Secrets, Forever 21, Abercrombie & Fitch. Listen er lang og sjekk gjerne ut VisitNewYork.no shoppingguide her. En god nyhet er endringene i skattereglene for klær og sko! Det er nå innført luksusskatt, som vil si at alle klær og sko som koster mindre enn 110 dollar er uten skatt.

Tips I: Handler du på Macy's - et av verdens største varehus - får du 10 % turistrabatt :-) Husk å ta med pass, noen av butikkene krever det. Her er det også mange merkeklær, så kjøper du for under 110 dollar, og får med turistrabatten har du fort spart noen ekstra kroner!

Tips II: Skal du fylle opp sminkepungen så er et godt tips å besøke Sephora - de har butikker overalt! Har du tid til å besøke butikken flere ganger så gjør følgende: første gang handler du for 50 doller eller litt mer, da får du VIP kuponger som ikke bare gir deg en 45 minutters gratis styling, men også 10% på neste handel. Smart, ikke sant? Fant jo selvsagt ikke ut av dette før jeg svidde av over 360 dollar på første kjøp!

Sjekk gjerne ut mine tidligere innlegg over mine shoppingrunder fra USA: Kupp fra MACYS // Sephora  // Polo, VS og TopShop // Forever 21 // Luer og vesker // Sminke

Hva synes dere om guiden?

 

#newyorkguide #reisetips #newyork #shopping #reise #søndag #ssbk

Liten oppdatering de siste dagene

 • 10.11.2013
 • 19:39

God kveld ♥

Hadde tatt meg en liten pause fra bloggen de siste dagene, kom nylig hjem fra New York og har vært ganske sliten. Døgnrytmen er enda ikke helt på plass og jeg har slitet litt med jetlag de siste dagene. Var hjemme tidlig torsdag og har egentlig bare slappet av, møtt venner og selvfølgelig kjæresten! Var utrolig godt å komme hjem, til norsk mat og samme gamle hverdagen.

MEN! Jeg merker at jeg savner New York mye mer enn hva jeg trodde at jeg skulle. Føler jeg var borte i 1 år og det ble som mitt andre hjem. Haha, snakk om å tilpasse seg sjapt! Så fort jeg kom til Norge og besøkte byen igjen, virket alt så innsaaane dyrt. Herregud det må være kjempedyrt for turister å komme hit! Det er det jo selvfølgelig, men har aldri merket det så mye som nå. En baguett koster 15 kr der og 60 kr her liksom.Over til en annen ting, i dag er det jo farsdag og det må selvfølgelig skrives om. Pappaen min ♥ En herlig, morsom og fantastisk pappa - rett og slett! Det er viktig med slike dager, men enda viktigere å sette pris på de man har hele tiden. Pappa er en av de mest morsomste personene jeg vet om og han får meg alltid til å smile, uansett hva. Han er en fantastisk mann og pappa! Heldig som har han :-) Gratulerer til alle fedre der ute!

Lover not a fighter

 • 05.11.2013
 • 17:54Dagens antrekk ♥ Sko fra Dinsko . Skjørt, armbånd og genser fra Forever21 .


God morgen! Nå er klokken snart 12 og i dag er den siste hele dagen vi har igjen i NYC. I morgen er det tur for hjemreise, så denne dagen i dag skal virkelig nytes! Skal straks fikse meg, så drar vi ut og gjør siste del av shoppingen. Må innom Footlocker og VS! I kveld skal jeg og pappa på basketball kamp, noe jeg gleder meg utroolig masse til. Har aldri vært på en før og det er jo ekstra gøy når det er i USA! Gleder meg til å oppleve en skikkelig amerikansk sport, blir spennende og nytt. Tar med kameraet så jeg kan vise dere fler bilder senere! Ha en fiiiin dag :-)

Day 4

 • 03.11.2013
 • 20:18

Da var det søndag allerede og på onsdag er det klar for hjemreise. Har enda fler dager igjen som jeg skal nyte fullt ut ♥ I skrivende stund løper min spreke mamma New York maraton, jeg er så utroolig stolt av henne!! Hvor mange har en mamma som løper New York maraton liksom? Hehe, må jo få skryte av henne når hun er så flink. Får håpe jeg arver det fra henne og er like sprek når jeg er i hennes alder! Hun skal løpe 4,2 mil og hun har nå løpt halveis. Er spent på hvordan det går med henne! Ellers har jeg og pappa gått litt rundt i Times Square, handlet litt smått og sett på ting. Det er så mye å se på her, New York er mye mer enn bare shopping for å si det sånn! Anbefaler de som har mulighet om å reise hit, du kommer iikkkee til å angre for å se det slik!

Noen bilder fra i dag:Hva har dere gjort i dag?

Forever 21

 • 02.11.2013
 • 20:41

Heeey!

Kom inn på hotellrommet for ikke så lenge siden, gjett hvor mange butikker jeg og mamma rakk å gå igjennom i dag? EN. Hahaha, snakk om å bruke lang tid i en butikk, tror vi var inne på forever 21 i nesten to timer. Fant utroooolig mye fint og dere aner ikke hvor mye kult jeg har kjøpt meg! Gleder meg til å vise dere alt av innkjøp så fort jeg er hjemme igjen, ønsker dere en videoblogg eller bilder? Er sliten i armene etter å ha bært alle klærene igjennom butikken og tilbake til hotellet, butikken består av 4 gigantiske etasjer... Ikke rart man finner så masse fint der!

Day 3

 • 02.11.2013
 • 17:47

God morgen <3 nå er klokken kvart på 1 og vi skal snart ut for å handle liiiitt mer. I morgen skal mamma løpe maraton, så derfor blir det nok en rolig dag for oss! Er kjempe spent og det er nok mamma også, hehe. Forteller dere mer om det litt senere! Dette ble bare en sjapp og kort oppdatering, poster fler bilder og antrekk ikveld. Adiooos

Sneakpeak :*

Happy Halloween

 • 01.11.2013
 • 15:44

I går var det Halloween og det var litt av en feiring her! Var veldig usikker på hva jeg skulle forvente, men ble ikke annet enn veeeldig positivt overrasket. Overalt hvor enn du gikk i byen, var folk kledd ut og kostymene var utrolig kreative! Folk var kledd ut som fengselsvakter, tyver, mannlig strippere (haha), soldater, superhelter, disney figurer, prinsesser, kjendiser og mye mye mer! Så ingen med like kostymer nesten, så her var folk veldig orginale!

Flere familier hadde kledd seg ut i samme kategori, det var så utorlig søtt! Små prinsesser, aw ♥
Hvordan var Halloween hos dere?

FREMME

 • 31.10.2013
 • 15:46

Hei dere! God morgen :-)

Nå er klokken 10:45 her og vi skal straks dra ut for å spise frokost. Deretter venter det masse shopping!! Gleder meg utrolig mye, dere aner ikke hvor gira jeg er nå, haha!

Blogger fra mobilen nå, så dette blir bare et sjapt innlegg for å oppdatere dere litt. Tar med kameraet, så poster bilder når jeg er hjemme igjen! Blir nok litt seint innlegg for dere, med tanke på at tidsforskjellen er på 5-6 timer. Skal prøve å få laget utkast så ikke alt kommer om natten for dere! Ha en super dag :D

Les eldre innlegg

Les mer i arkivet » Februar 2016 » August 2015 » Juli 2015
Sofie Kvelland

Mitt navn er Sofie Kvelland og jeg er en 19 år gammel jente fra Oslo Jeg skriver for det meste om min hverdag og min interesse for foto, samt mote & skjønnhet. En god dose fashion og sminke, samtidig en del innblikk fra min hverdag. Følg meg gjerne!

Kontaktinformasjon: sofiekvelland@hotmail.com

Follow

alleoppskrifter.no

Søk

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Annonser

Blogglistenhits