Sminketips: rens av koster

 • 23.06.2015
 • 14:41

Hei og god tirsdag, dere! I dag tenkte jeg å komme med et aldri så lite sminketips, nemlig rens av koster. Er det noe som er veldig viktig når det gjelder makeup, så er det å ha et rent og fint ''grunnlag''. Jeg selv prøver å vaske kostene mine en gang i uken, og det er helt utrolig hvor finere sminken setter seg når kostene er rene!

Jeg har lenge renset kostene mine ved å ta bare en shampoo og ''skrubbe'' de, men i går viste Bahar meg hvordan det virkelig skal gjøres, hehe!



Det første du gjør er å fylle opp en bøtte med vann, shampoo og BALSAM! Balsamen gjør at kostene blir utrolig myke og samtiig lukter godt:-)


I denne bøtten legger jeg alt fra pudderkoster til øyenskygge koster, og der lar jeg dem ligge i et par minutter - til vannet får farge.


Etter en liten stund tar jeg med bøtten på badet for å skylle dem en og en. Her bruker jeg bare vanlig såpe, og gnir kostene rundt i en sirkel, i håndflaten. Det er veldig viktig å ikke dra for mye i kostene, for da kan de bli ødelagt og veldig flisete!



Å vaske koster er noe som tar tid, men når man er ferdig blir de akkuratt som nye:-) Det er flere av kostene mine som jeg ikke visste at skulle være hvite på tuppene, ettersom de så og si var helt brune.. Haha!







Så, dette var dagens lille tips:-)
Pleier du å vakse kostene dine, og hvor ofte?

EDIT: La merke til at enkelte var uenige med tanke på denne ''metoden'', og det er jo forskjellige meninger! Mine koster har aldri blitt ødelagte av vann, og limet løsner heller ikke. Så dette funker i hvertfall bra på alle mine koster, som er ganske mange!

wet look

 • 04.04.2015
 • 11:22


I går var Miranda på besøk og det resulterte i en aldri så liten photoshoot. Denne gangen var det wet look som sto for tur, jeg har alltid lyst til å prøve dette! Wet look er utrolig classy og elegant, som passer perfekt til røde lepper. Miranda er utrolig dyktig når det gjelder skjønnhet og hun sto for både hår & sminke! Jeg er så heldig som har en så flink veninne, det er jo så gøy å utforske nye veier innen for skjønnhet - hehe! I mens hun sminket meg utnyttet jeg anledningen til å filme litt, ettersom jeg snart skal ha en sminkevideo selv. Så nå får dere en kort ''teaser'', hvor dere ser meg uten sminke og det jeg kaller, uten bryn.. De har vokst en del nå da, heldigvis! Enjoy:


Skru på tannhjulet til 1080p HD for bedre kvalitet!

Hva synes dere om looken?

Dyretestet? - JA eller NEI

 • 03.04.2015
 • 18:06

Etter 11 mars 2013 ble det heldigvis ikke lenger lov å selge eller å importere dyretestet kosmetikk hverken i Norge eller andre land i EU/EØS. Mange har derfor lurt på om all kosmetikk nå er "trygg" å kjøpe. Dessverre så er svaret nei, dette fordi flere kosmetikkprodusenter tillatter dyretesting på sine produkter i andre land. Vil du forsikre deg om at merkene du kjøper er helt fri for dyretestning over hele verden, kan du sjekke JA listene til NOAH og dyrevern.no!

Alle disse produktene skal være fri for dyretesting, som dere ser er det mye flott sminke å velge mellom - så hvorfor velge de som fremdeles tester på dyr?


På JA listen finner vi blant annet: The Body Shop // Lush // The Balm // I.d. Bare Minerals // H&M // MakeupMekka // Isadora  // Billion Dollar Brow for å nevne noen.

Dyretesting er altså dessverre noe som fremdeles foregår, særlig i Kina. Det er ikke bare for kosmetikken dyrene der lider, men også klær. Hvem husker vel ikke den groteske videoen der angorakaninene fikk gjennomgå? Jeg skrev om dette tidligere her.  Dette viser at Kina har en lang vei å gå for å bli et dyrevennlig land.

Dette er virkelig ikke nødvendig i 2015!!!

Det er også en utfordring at noen merker skifter fra Nei til Ja siden og omvendt og det kan være vanskelig å følge med. For eksempel så sto Dermalogica tidligere på Ja-listen, men har dessverre åpnet for salg av sine produkter i Kina, og dermed havnet på nei listen.  Et annet eksempel er Victoria's Secret som tidligere var på Ja-listen,   mens nå finner jeg den på Nei listen til dyrevern.no. På NOAH sine sider finner jeg de ikke i det hele tatt. Så hva har skjedd her? Jeg har jo så mange VS produkter selv som jeg elsker, men det er ikke en god følelese å vite at det kan være flere dyr som har lidd for disse produktene. Jeg har selv vært helt sikker på at de ikke testet på dyr! Men i og med de var på Ja listen først, hvorfor havnet de så på nei listen? Har de som flere andre begynt å selge til feks Kina - som krever dyretesting (nok en gang: Skjerpings til Kina!!!) Har bestemt meg for å finne ut av dette, så følg med å bloggen - kommer med oppdatering!



Hva skjedde med Victoria's Secret - hvorfor havnet de på Nei listen?

Så hva skal vi forbrukerne gjøre, når vi for eksempel sitter igjen med en haug med produkter som tidligere var på ja-listen, men som nå er på nei. Skal vi kaste alle produktene, eller bruke de opp? Sender vi feil signaler ved å vise de frem feks på blogg og instagram? Og det er jo flere tilfeller der man ikke vet at de har byttet side heller, hvor ofte før man kunne kreve at forbrukeren sjekker ja og nei listen? Jeg fant først ut dette med VS  da jeg skulle skrive dette innlegget....



Heldigvis kan jeg fremdeles bruke The Body Shop's herlige produkter med god samvittighet.



MakeupMekka er også på Ja-listen, heldigvis, for der har jeg MYE sminke fra.

Jeg tenker at så lenge vi forsøker å kjøpe produkter vi vet ikke er dyretestet, så er vi på god vei til å gjøre en god innsats for dyrene. Heldigvis er det ikke så mange produkter som "bytter side" heller, og det er visse merker som har vært på nei listen lenge, og som enda er der, og som vi kan styre unna, for eksempel Loreal, Estee Lauder og dermed også dessverre MAC - fordi de er eid av Esteé Lauder. Jeg skriver dessverre fordi MAC produktene har jeg flere av og de er virkelig gode, men jeg kan ikke kjøpe de når jeg vet at de benytter dyr til testing. De MAC produkter jeg har, har jeg fått i gaver, men gjør det saken egentlig noe bedre?

Hva mener du om dyretesting, og hva skal vi gjøre med den kosmetikken vi allerede har - men som viser seg er dyretestet? Og hva om du får dyretestet sminke i gave, hva gjør du da?

#dyrevern #dyretesting #kosmetikk #dyrevelferd

sophies beauty shop

 • 10.03.2015
 • 13:17

// Innlegg i samarbeid med sophiesbeautyshop.com



Hei dere! Som nevnt tidligere skulle jeg få fikset neglene mine i går, og jeg føler meg så utrolig mye finere nå som neglene er fikset! Det er superdyktige og søte Sophie som står for arbeidet og jeg er ikke annet enn strålende fornøyd. Prosessen tok litt lengre tid enn vanlig, men med tanke på hvor mye vi skravlet i vei, gled timene av gårde! Jeg fikk servert en god kopp kaffe, tee og boller, bare se på hva hun fikset da: 



Dette kaller jeg luksus service! Sophie er student ved Tone Lise Akademiet i Oslo og åpnet nylig sin egen salong i leiligheten sin. Hun har ikke drevet med akryl i mer enn 3 uker, men er allerede SÅ dyktig og flink! Jeg kan ikke se for meg å kunne lære meg så mye på noen få uker, så dette skal hun ha stor credits for :-) Jeg gleder meg til å komme tilbake og se hvor mye hun har lært! Vi snakket også om kundekvelder som hun kommer til å holde av og til fremover, her vil det bli servert tapas (NAM!), spabehandlinger, goodiebags som vi alle elsker og mulighet til å kjøpe produkter! I og med at hun studerer, er også prisen utrolig mye rimeligere enn alle andre steder jeg har vært tidligere. Dere kan se mer om priser og bestillinger på facebook siden hennes her, også må dere selvfølgelig ta en titt på instagramprofilen her!



I tillegg til dette har jeg fått muligheten til å gi dere 15% avslag på første behandling dersom dere oppgir rabattkoden sofiekve15♥ Denne rabattkoden gjelder frem til 1 april, så den muligheten vil jeg virkelig anbefale dere å ta!

For mer kan dere gå inn på hjemmesiden hennes www.sophiesbeautyshop.com!

Ble ikke neglene helt nyydelige?

WTW on Valentines Day

 • 13.02.2015
 • 12:04

God morgen sunshines ♥ Nå til Lørdag 14. februar er det valentinsdagen og mange par feirer med litt ekstra romantikk. Jeg selv gleder meg veldig og synes slike dager er så søte og koselige. Det er helt innafor å feire med veninner, men er man så heldig å ha en spesiell å feire med er jo det ekstra koselig!

Jeg har nøye planlagt lørdagen, men ikke alt kan jeg røpe her ettersom at Z kan lese (hehe), men om jeg skal pynte meg? Det er sikkert! Det er en del lesere av meg som har stilt spørsmål om hva de kan ha på seg på den store daten og da har jeg laget noen forslag til dere! Diamonds are a girls best friend, sang Marilyn Monroe og teksten er fortsatt høyst aktuell 60 år senere. De fleste av oss setter pris på disse glitrende krystallene og Valentine er en perfekt anledning for diamanter i forskjellige farger og størrelser!





Forslag til antrekk nr 1! Her har jeg sett for meg en fin og elegant kjole fra Sheinside, som viser den selvsikre og sensuelle kvinen. Passer perfekt til parfymen Crystal Noir, for dere - lukt har også mye å si!

Forslag til antrekk nr 2:




Versace Diamond Intense: ''En konsentrasjon av energi, renhet og åpenhet'' - hva passer bedre enn en så fin lukt, til en casual kjole med en åpen og elegant utrigning? Perfekt for en middag ute på en romantisk resturant, med røde sko og røde lepper - selvfølgelig!

Forslag til antrekk nr 3:


Denne parfymen ga jeg til mamma i morsgave, men heldige meg får lov til å låne den, hihi. Denne parfymen er like søt som den ser ut og passer perfekt til et søtt og rosa antrekk, gjerne med noen søte smykker til. Blir jo nesten som en accessories å ha parfymen i veska og!

Jeg er enda usikker på hva jeg skal ha på meg, men det blir nok en av antrekkene over her. Minner dere på at det enda er kampanje på Versace krystaller, parfymene er satt ned fra 425,- til kun 295,- og dere finner et utvalg av parfymene hos Kicks, Skin Tonic, Fredrik&Louisa, Cosmetique og enkelte frittstående parfymerier. Jeg håper dere alle får en kjempefin valentin, om det er med en spesiell eller noen helt andre. Dagen handler om å vise kjærlighet og det håper jeg at dere har masse av i livet deres. Spesielt dere jenter som leser bloggen min, om dere ikke har en prins allerede så kommer han en dag! Nok kliss klass, håper antrekkene var til hjelp ♥

Kan det være noe å blogge mer om hva man kan bruke til div.anledninger? Rop ut!

// Parfymene er sponset av Versace
#versace #valentinesdag #parfyme #ssbk

beauty: must haves

 • 09.01.2015
 • 16:00


Da var det mine favoritt lukter som står på tur! Jeg selv er en stor fan av bodysplashes/ bodylotion med lukt, og foretrekker det fremfor parfyme. Synes man får en mye mer naturlig og frisk lukt av krem! Dette er mine 4 absolutt must haves når det gjelder ''parfyme'', de er med meg overalt og jeg får stadig komplimenter over lukten hihi. Here we go:


Luminous Touch with diamond dust ♥ Denne fikk jeg faktisk i gave, for en liten stund siden! Lukter himmelsk og gir en veldig fin glød i huden samtidig som den hjelper i mot tørr hud.


Hello Darling. DENNE, denne dere, denne er heelt amazing!! Jeg overdriver ikke når jeg sier hvor godt denne lukter. Dette er en bodygel som tørker fort på kroppen, noe som passer bra om du skal kle på deg fort etter å ha vært i dusjen o.l. Kan ikke beskrive lukten med å si annet enn; fantastisk ♥

Coconut Passion & Pure Seduction. Disse to har jeg også i body spray og har en lukt av vanilje, kokonøtt og røde bær! Hjelper med å holde huden fin og myk, samtidig som den beholder den naturlige gløden. Lukten holder hele dagen og jeg føler meg alltid fresh når jeg har påført en av disse, hehe.

Alle disse produktene er da fra Victoria's Secret og kan selges blant annet herher og her! (annonselenker)

Håper dere likte innlegget ♥

fav brushes

 • 08.01.2015
 • 13:19

Heihei! Siden i går har jeg klart å bli syk, da hadde jeg ikke et annet valg en å bli liggende hjemme. Har svelget i meg litt medisiner og satser på at formen er bedre til i morgen! Anyways, for de som følger meg på instagram (@sofiekvelland, skjult reklame) har jeg postet et bilde hvor jeg spurte om det var ønskelig at jeg viser frem favoritt skjønnhetsprodukter på bloggen. Det var mange som ønsket det, så da starter vi med koster! Senere vil det komme favoritter til leppene, øyenskygger, parfymer osv - høres det bra ut?

Er det én ting jeg synes er veldig viktig når det gjelder sminke, så må det være kostene! Jeg er vel ikke den eneste som har endt opp med ujevn fordelig av f. eks pudder på grunn av en dum kost? Haha! Det problemet eksisterer heldigvis (thank makeupmekka) ikke lenger. Derfor vil jeg vise dere mine favorittkoster, som jeg har brukt en god stund nå, og er kjempe fornøyd med. Har forresten lagt ved en sminkekost renser også, for det er utrolig viktig at man renser kostene sine i blant! Here we go ♥

Denne sminkerenseren som jeg nettopp nevnte (hehe) har ligget i skapet i maange år nå, den går jo aldri tom! Jeg renser kostene mine ofte slik at de holder seg rene og fine :-) Fåes kjøpt her!

Dette er mine tre ultimate favoritt koster, når det gjelder pudder. Den helt til høyre bruker jeg til pudder som skal påføres i hele ansiktet, i mens de to andre går til der hvor jeg vil få frem enten lysere farge eller mørkere. F. eks bruker jeg den i midten til solpudder :-) Dere finner kostene her og her, vil anbefale å kjøpe et kit, for da får man med flere småkoster som alltids er nødvendig! Det finner dere her, for kun 149kr!

Denne brynkosten er en lifesaver, uten tvil. Jeg har hatt så mye styr med brynene mine opp igjennom årene, hvor kostene f. eks er for ''store'' til å lage en fin form og andre irriterende kriser. Denne brynkosten er perfekt og har en fast plass i sminkepungen, hehe! Fåes kjøpt her ♥  // annonselenker


Hva synes dere?

Makeup Mekka

 • 14.10.2014
 • 12:38

En av mine nye favoritt nettbutikker er MAKEUP MEKKA, jeg er som en unge i godteributikken der altså, haha! Alt er jo så billig, og så har de ofte varepørver og kanontilbud slik at man kan teste produktene. De første produktene jeg fikk lå i to ukeblader - en highlighter og en lipgloss. Da fikk jeg virkelig sansen for produktene, og nå har jeg fått økt samlingen min betraktelig, innholdet i den siste pakken jeg fikk derfra har fått hedersplass i mine nye oppbevaringsbokser som der sikkert så på bloggen her forleden. Ikke bare er Makeup Mekka latterlig billig, men varene er også av god kvalitet, og de er ikke dyretestet. Ofte kan jeg bli litt skeptisk når noe er så billig, men deres lave priser skyldes at de har en enkel og ren linje, de har få fordyrende mellomledd, og selges derfor kun på nettet!

 

Som dere ser kan det virkelig lønne seg å kjøpe kit og utvalget finner du HER (adlink)

 

TIPS! Klikk på bildet under
og få denne fantastiske foundationen til kun kr 29,-


// produktene er delvis sponset

aldri mer styr i sminken

 • 06.10.2014
 • 16:16

.. Jeg er vel ikke den eneste som kommer for seint til bussen fordi jeg ender opp med å løpe som en gal rundt i huset - i håp om å finne mascaraen? Eller eyelineren som plutselig forsvant? Haha, dette har i lang tid vært et problem for meg, å klare å holde god styr og orden på produktene mine. MEN, dere, nå har jeg funnet en løsning! Slik så det ut før:

Etter:



Det meste av sminken min er fra BareMinerals og MAKEUP MEKKA. Du finner masse flotte tilbud og hele utvalget HER - det er så rå tilbud at du bare er nødt til å sjekke siden deres, og det beste av alt - ikke dyretestet og "ikke noe tull"!

Likte du oppbevaringsboksene kan de bestilles på Eleven.noJevelry Organizer  // Cosmetic Organizer // Necklace holder  // Earring holder // Cotton Paper Box

Hva synes dere - flere enn meg som trenger litt duppeditter for å holde orden?

@ariadylanstudio

 • 22.09.2014
 • 17:27

Ellers, håper dere har hatt en superfin helg. For litt siden var jeg hos Aria Dylan og fikk fikset brynene mine. Jeg har vært hos han flere ganger, og nå lar jeg ingen andre enn han ta denne viktige jobben - ihverfall ikke meg selv, haha! Aria har lang erfaring, faktisk begynte han allerede som barn med å lære seg å fikse bryn og threading i morens frisørsalong. Det som er sprøtt er at du kommer dit med tilsynelatende lite bryn, deretter setter Aria til verks med både tråd og pinsett, farger og styler, og så går du ut igjen med mere bryn! Her kan dere se forvandlingen step-by-step



Mamma var også med, hun tok threading i ansiktet. Det er litt vondt, men det blir så bra, foundationen sitter mye bedre når den ikke setter seg fast i små "dun". Det tar også lang tid før hårene våkser ut igjen, og ved bruk av threading får samtidig ansiktshuden en god massasje, i og med blodsirkulasjonen kommer godt i gang: Man blir litt rød etter denne behandlingen men det roer seg rask ned.



Aria driver egen salong midt i smørøyet i Oslo. Salongen ligger i rett ved Egertorget og er lys og delikat.
Kundekretsen hans er variert med både kjentfolk og oss fra folk i Oslo til langt utenfor landets grenser, så man kan forstå han er dyktig og populær!


♥ Du kan bestille time hos Aria på nettsiden hans Øyenbryn.com. Hva synes dere?

Les eldre innlegg

Les mer i arkivet » Februar 2016 » August 2015 » Juli 2015
Sofie Kvelland

Mitt navn er Sofie Kvelland og jeg er en 19 år gammel jente fra Oslo Jeg skriver for det meste om min hverdag og min interesse for foto, samt mote & skjønnhet. En god dose fashion og sminke, samtidig en del innblikk fra min hverdag. Følg meg gjerne!

Kontaktinformasjon: sofiekvelland@hotmail.com

Follow

alleoppskrifter.no

Søk

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Annonser

Blogglistenhits